Препарат «НОЗЕМИД»
Показання щодо використання: Препарат «Ноземид» використовують для профілактики та лікування нозематозу бджіл, та змішаних бактеріальних захворювань бджіл.
Форма випуску: Фольгований полімерний пакет вагою 5 г, що мітить, порошок, з забарвленням від світло-жовтого до жовто-зеленого кольору.
Складові компоненти: D-Глюкоза, природній фунгіцид Ністатин, Аскорбінова кислота, антибіотик Окситетрациклін, Фуразолідон – фармацевтичний лікарський засіб з яскраво вираженою протимікробною дією.
Фармакологична дія: Активні діючі речовини, що входять до складу препарату «Ноземид», мають широкий спектр лікувальної дії щодо збудника нозематозу ― Nozema apis, та щодо збудників змішаних бактеріальних хвороб бджіл.
Дозування та спосіб використання: Вміст пакету препарату «Ноземид», вагою 5 грам, використовують на приготування 20 доз готової до використання лікувальної форми (20 бджолосімей).
1.Дуже ранньою весною, до весіннього обліту бджіл, препарат «Ноземид» вносять в медово-цукрове тісто (канді) з розрахунку 5 гр препарату на 10 кг канді, та згодовують бджолам з розрахунку 0,5 кг на 1 бджолосім’ю.
2.Після весіннього обліту бджіл препарат «Ноземид» застосовують з цукровим сиропом.
Спочатку 5 гр препарату «Ноземид» розчиняють в 50 мл теплої води, отриманий розчин інтенсивно перемішують з 20 л цукрового сиропу (1:1). Лікувальний сироп згодовують бджолам, наливаючи в верхні годівниці з розрахунку 1 л на 1 бджолосім’ю. Через 5-6 днів лікувальну обробку препаратом необхідно повторити. Восени, при профілактиці нозематозу та змішаних бактеріальних захворюваннях бджіл препарат «Ноземид» застосовують в такому ж дозуванні але однократно. Одночасно з лікуванням бджіл заміняють маток на здорових плідних, проводять дезінфекцію вулика, сот та робочого інвентаря, згідно інструкції з дезінфекції пасік.
Застереження: Упаковку препарату «Ноземид» слід відкривати на пасіці, безпосередньо перед обробкою бджіл. Мед, зібраний обробленими бджолосім’ями використовують в їжу на загальних підставах.
Умови зберігання: Препарат «Ноземид» слід зберігати лише в упаковці підприємства-виробника в сухому, защищеному від світла місці, недоступному для дітей, при температурі від 0 ºС до + 25ºС.
Строк придатності: 2 роки від дати виробництва.
|