Опис товару
Бутирометр призначений для визначення масової долі жиру в молоці. Принцип дії грунтований на розкладанні білкових речовин кислотами і ізоаміловим спиртом.
Бутирометри для молока 0-6% призначені для визначення масової частки жиру в молоці. Принцип дії заснований на розкладанні білкових речовин кислотами і ізоаміловим спиртом з наступним поділом речовин шляхом центрифугування. Бутирометр для молока - скляна циліндрична посудина зі шкалою, за якою визначають кількість жиру в молоці: ціна поділки шкали 0,1% (за масою). У такий бутирометр для молока вливають 11 см3 досліджуваного молока, 10см3 сірчаної кислоти і 1 см3 амілового спирту, закривають пробкою і збовтують; при цьому складові частини молока, крім жиру, розчиняються. Для кращого відділення жиру бутирометри поміщають в центрифугу, а після центрифугування фіксують кількість (у %) жиру в молоці.
|